Concurs pentru cititorii din București: două cărți oferite de Librarium TNB

miercuri, 4 aprilie 2018


concurs Librarium TNB


Recent, Romina și Mari m-au invitat să le fac o vizită la noua librărie Librarium TNB, aflată la parterul Teatrului Național din București, pentru a alege o carte pe care s-o ofer în cadrul unui concurs pe blog. Pe Romina o știam din on-line și am întâlnit-o prima oară anul trecut, la FILIT Iași, iar pe Mari am cunoscut-o la un foarte interesant eveniment despre autorii hispanici, unde ne-a contaminat cu pasiunea ei pentru literatura de limbă spaniolă.

Le-am acceptat invitația cu bucurie și m-am gândit bine ce carte să aleg pentru concurs. Voiam să fie una care mi-a plăcut foarte mult și are șanse să fie pe gustul unui public larg, iar „Trei etaje”, de Eshkol Nevo, citită luna trecută, mi s-a părut o alegere foarte potrivită. La plecare, am mai primit o altă carte pentru concurs, recent apărută la Black Button Books: „Sufocare”, de Junot Díaz (pe asta n-am citit-o încă, de fapt n-am apucat să citesc nimic de acest autor, dar am auzit lucruri bune despre cărțile lui).

Concursul se adresează cititorilor din București, pentru că premiile vor fi ridicate de la Librarium TNB (indicații: după ce treceți de intrarea în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L. Caragiale, o luați la stânga, spre garderobă). Pe lângă o selecție de titluri mai vechi sau mai noi, micuța librărie are și un raft dedicat cărților de și despre teatru. Când ajungeți acolo, întrebați de Romina sau de Mari – sunt două fete foarte deschise și amabile, o să vă placă de ele, sunt convinsă. Librăria este deschisă între 12:30 și 19:30.

Pentru a participa la concurs, vă invit să scrieți un comentariu la această postare, în care să-mi spuneți dacă voi mai mergeți prin librării sau dacă apelați la alte modalități de achiziționare a cărților (de pildă, din anticariate sau magazine on-line, sau poate că nu mai cumpărați deloc și v-ați făcut permis la bibliotecă :) ). Pe lângă răspuns, nu uitați să specificați cartea pe care v-o doriți – „Trei etaje” sau „Sufocare”. 

Puteți scrie un comentariu până miercuri, 11 aprilie, ora 23:59. Voi extrage cei doi câștigători pe 12 aprilie, cu Random.org (câte o extragere pentru fiecare carte), și voi anunța numele în aceeași zi, pe pagina concursului și pe pagina de Facebook a blogului. Aștept datele de contact (nume, prenume, telefon) într-un e-mail la adresa lecturile.emei@gmail.com sau într-un mesaj pe pagina de Facebook, pentru a le transmite fetelor de la librărie, unde câștigătorii vor putea merge ulterior să ridice cărțile.

Mult succes și spor la lectură!


***

Update: Vă mulțumesc tuturor pentru comentarii! Am făcut două extrageri separate în această dimineațăFiindcă Adrian Lazar nu a specificat ce titlu își dorește, l-am inclus pe lista celor înscriși pentru „Sufocare”

„Trei etaje” a fost câștigată de Florenta Vintea, iar „Sufocare” de madalina iliuta. Felicitări! Aștept datele voastre de contact pentru a le transmite la Librarium TNB, unde veți putea merge să luați premiile începând de astăzi.

Extragerea pentru „Trei etaje”

Extragerea pentru „Sufocare”


22 de comentarii

 1. Ca să fie scurt răspunsul, toate cele patru variante sunt valabile în cazul meu, dar cred că predomină librăriile on line. Sufocare parcă nu o am, Trei etaje o am, am citit-o şi mi-a plăcut şi mie mult. Îmbrăţişări! Cristina

  RăspundețiȘtergere
 2. Modalitatea cea mai accesibilă: magazinul on-line.Cartea preferata: Trei etaje.

  RăspundețiȘtergere
 3. madalina iliuta4 aprilie 2018, 20:52

  Merg si in librari, dar cele mai multe carti mi le comand on-line. "Trei etaje" mi-am cumparat-o deja si-si asteapta in tenculet randul la citit asa ca optez pentru "Sufocare"

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu cumpăr cărți de peste tot, pentru că fiecare spațiu are magia lui atunci când eşti în căutare de cărți: librării, anticariate, permis la bibliotecă ❤ Trei etaje aş vrea-o şi eu, toată lumea o laudă.

  RăspundețiȘtergere
 5. Cel mai des îmi comand cărțile online, dar când am timp şi intru într-o librărie nu rezist tentației si nu plec de acolo cu mâna goală :) Cartea dorită este "Trei etaje".

  RăspundețiȘtergere
 6. Cumpăr în principiu din on-line, dar îmi place și să merg în librării și anticariate să văd ce titluri interesante au mai apărut. Din cele doua as vrea să citesc Sufocare

  RăspundețiȘtergere
 7. Imi place sa merg prin anticariate si sa ma "ratacesc" prin librarii in cautarea vreunui titlu care sa ma atraga. Imi doresc cartea Trei etaje.

  RăspundețiȘtergere
 8. Eu prefer sa merg in librarii pentru a cumpara carti.
  Sarbatori fericite!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sărbători fericite! Ați uitat să specificați ce carte vă doriți. :)

   Ștergere
 9. Eu combin: prefer să merg şi prin anticariate, să răsfoiesc cărţile, dar şi să le achiziţionez din mediul online (Cartepedia, Elefant, Libris, Emag etc.). Aleg “Sufocare” :) Sărbători pascale frumoase, toate bune ! :)

  RăspundețiȘtergere
 10. Imi cumpar cartile atat din mediul online, cat si din librarii! Imi doresc cartea Trei etaje. Sarbatori fericite!

  RăspundețiȘtergere
 11. Prefer mediul online.Imi doresc cartea Trei etaje.

  RăspundețiȘtergere
 12. Doina Dumitrescu8 aprilie 2018, 15:51

  Eu merg si prin librarii, atat cat imi permite timpul, insa pe majoritatea le achizitionez din mediul online.
  Mi-ar placea sa citesc "Trei etaje". Zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 13. Florenta Vintea10 aprilie 2018, 23:16

  Cumpar carti, adesea, din mediul online, pentru ca sunt atrasa de "reduceri", desi ar merita demistificata aceasta capcana. Insa, vizita la o librarie este un soi de "retreat" de calitate. Si mai este si mirosul cartilor si fosnetul foilor intoarse...Acum, imi doresc "Trei etaje", pentru ca ai prezentat-o atat de frumos. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 14. Stoian Catalina11 aprilie 2018, 15:43

  Îmi place mult să merg prin librării, să răsfoiesc cărțile, să le simt mirosul... dar trebuie să recunosc că apelez și la comenzile online, pentru că, uneori, prețurile sunt mai accesibile acolo. M-aș bucura dacă aș câștiga ”Trei etaje”. :)

  RăspundețiȘtergere
 15. Am lucrat șapte ani într-o librărie și au fost printre cei mai frumoși ani din viața mea. Frecventez constant librarii, comand și online (strict ca accesibilitate a prețului), dar cred că cel mai mult îmi place să mă las surprinsă de ceea ce descopăr in anticariate, nu de puține ori am găsit adevărate comori. "Trei etaje" este cartea pe care mi-o doresc.

  RăspundețiȘtergere
 16. Prefer cumpărăturile online pentru o mai rapidă achiziționare a cărților și pentru că fac comenzi destul de voluminoase, este mai ușor să le primesc prin curierat. Nu refuz nici librăriile sau anticariatele, mai ales cele din străinătate. De câteva luni mi-am reînnoit permisul de bibliotecă după ani buni de pauză. Mi-aș dori cartea "Trei etaje". Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 17. Librăriile rămân pe primul loc pentru cumpărarea cărților, le urmează librăriile on-line. Optez pentru cartea "Sufocare".

  RăspundețiȘtergere
 18. Cumpar carti din orice loc accesibil la momentul nevoii/dorintei de lectura. Urmaresc reducerile din online. Sufocare este cartea pe care as vrea sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 19. Imi place sa cumpar din librarii :)
  Cartea pe care as alege-o: Trei Etaje

  RăspundețiȘtergere
 20. Inca mai cumpar carti din librarii si de pe site-urile de profil. Folosesc si anticariatele si împrumutatul cartilor de la prieteni.
  Aleg cartea "Trei etaje"

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.