(încheiat) 25 de ani de plăcerea lecturii cu editura Nemira & concurs aniversar

vineri, 13 mai 2016


Anul acesta, editura Nemira împlinește 25 de ani de la înființare. Pentru a sărbători un sfert de secol de plăcerea lecturii, editura a lansat campania Super-cititorii Nemira, dedicată cititorilor care i-au fost alături de-a lungul anilor. În cadrul acestui eveniment, toți iubitorii de carte sunt invitați la un maraton aniversar și la completarea unui Reading checklist, în urma căruia va fi găsit un SUPER-CITITOR.

Ce a pregătit editura Nemira pentru cititorii săi?

  • un maraton aniversar care cuprinde o călătorie înapoi în timp prin arhiva și istoria editurii Nemira, cu testimoniale, interviuri, concursuri, quizuri și multe surprize. Pentru a fi la curent cu toate evenimentele, urmăriți pagina de Facebook a campaniei Super-cititorii Nemira;
  • un Reading checklist cu bestselleruri marca Nemira, în care participanții trebuie să își dovedească super-puterile de lectură prin completarea cât mai multor titluri din listă. Marea provocare va fi găsirea unui SUPER-CITITOR care va câștiga o bibliotecă de 100 de cărți Nemira. Regulamentul concursului este disponibil aici;
  • concursuri pe blogurile partenere, cu premii în cărți.


Concurs aniversar Nemira: 25 de cărți pentru 5 cititori


Pentru că Lecturile Emei este partener al editurii Nemira, vă invit la un concurs în care editura pune la bătaie 25 de cărți pentru cititorii blogului. Vor fi cinci câștigători, iar fiecare câștigător va primi câte cinci cărți. 

Pentru a participa la concurs, vă invit să scrieți un comentariu la această postare, în care să ne povestiți despre cărțile publicate la editura Nemira care v-au delectat de-a lungul timpului - iar dacă aveți și o poveste interesantă legată de o carte anume, nu vă sfiiți să ne-o împărtășiți. În urmă cu câteva luni am scris și eu pe blogul editurii Nemira despre amintiri, cărți care mi-au plăcut și planuri de lectură.

Concursul se adresează celor cu domiciliul în România și se încheie la finalul zilei de 24 mai. Extragerea câștigătorilor se va face cu Random.org, iar premiile vor fi expediate de editură. Cei cinci câștigători vor fi anunțați miercuri, 25 mai, pe pagina de Facebook a blogului și pe pagina concursului. Aștept datele de contact într-un e-mail la adresa lecturile.emei@gmail.com sau într-un mesaj pe pagina de Facebook. În cazul în care o parte din câștigători nu mă contactează în decurs de o săptămână, voi face o nouă extragere. 

Vă doresc mult succes și nu uitați să participați la reading checklist și să urmăriți pagina de Facebook a campaniei Super-cititorii Nemira.


UPDATE: Vă mulțumesc tuturor pentru comentarii! Cele cinci câștigătoare extrase de Random.org la ora 10:30 (ora Ro) sunt, în ordine: Gabriela A, Madalina Ciocoiu, Cornelia Popa, Simona S., Oanaaa. Aștept datele voastre de contact într-un e-mail sau un mesaj pe pagina de Facebook a blogului. Cele cinci colete vor fi expediate de Editura Nemira.





14 comentarii

  1. Prima care pe care am citit-o de la editura Nemira a fost Jocurile foamei de Suzanne Collins, prin anul 2010 am intrat și eu în lumea uriașa a blogosferei și mi-a fost recomandată de foarte multe ori Jocurile foamei. Pe atunci nu am mai citit o carte distopică și din cauza hypu-ului pe care l-a avut la vremea respectivă, m-am lăsat influențată și am citit-o și mă bucură foarte mult faptul că am făcut-o deoarece a devenit una dintre seriile mele favorite. După terminarea trilogiei, au urmat alte cărți care mi-au făcut cu ochiul, seria Lux de Anna Godbersen a fost un guilty pleasure (încă mă supără faptul că nu a apărut ultimul volum). A urmat Eu sunt numărul patru de Pittacus Lore pe care am devorat-o foarte repede, cărțile lui Stephen King sunt de asemenea printre preferatele mele. Mă bucură de asemenea faptul că a apărut noua colecție de Young Adult și colecția Nemi. Abia aștept să pun mâna pe seria Cei 100, Regina advărată, de fapt pe toate titlurile din colecția Young Adult și de ce nu, aș vrea să am în bibliotecă cât mai ulte cărți de la editura Nemira deoarece au publicat foarte multe titluri minunate care așteaptă să fie descoperite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa sparg eu gheata, zic... :P

    Eram prin liceu, intr-o faza a cartilor politiste, doar asta citeam atunci, si editura Nemira era singura care avea o colectie de carti politiste dintre cele mai cunoscute si mai putin cunoscute. Atunci cred ca am aflat pentru prima data de editura Nemira. In anul ala (nu mai stiu exact ce an era) am fost pentru prima data la targul Gaudeamus, la Romexpo si cred ca am stat jumatate de ora numai la standul Nemira - nu puteam sa ma hotarasc ce carti sa cumpar, mai ales ca nu prea aveam prea multi bani. Am ales doua carti: Cosmar, de Rodica Ojog-Brasoveanu (avea o coperta rosie, si acum o stiu si inca o mai am) si Otrava, dar nu mai stiu de cine e scrisa (coperta albastra, inca o mai am).

    Bineinteles, am citit si cateva din cartile lui Stephen King. Cred ca mai stii, Ema, cat de mult imi doream cartea JFK 11/22/63, pe care am si cumparat-o pana la urma.

    Nu pot sa nu aduc aminte de seria Hunger Games pe care am devorat-o si care mi-a placut maxim.

    Una dintre cartile care sunt la loc de cinste in biblioteca mea, este cartea lui Rachel Zoe (un stilist celebru de la Hollywood, mai nou designer, pe care o urmaresc constant), Eleganta de la A la Zoe.

    Sa nu uit nici de seria Gossip Girls, care mi-a placut tare mult, sau de cartile din colectia Bonton (Iubirea ca o teapa, Ghidul fetelor obraznice, cartea despre moda si stil a Danei Budeanu, cele doua carti din seria Cum sa fii o lady...)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt patru cărți de care mi-am amintit așa... la o trecere în revistă fulger:
    - Eleganța ariciului, de Muriel Barbery, care e una dintre cărțile care mi-a smuls o lacrimă, dar și multe zâmbete
    - Jocul lui Ender, de Orson Scott Card, care mi-a plăcut evident datorită „experimentelor psihologice”
    - Și am savurat cu maximă plăcere cele două cărți ale lui Alberto Manguel - ”Istoria lecturii” și ”Biblioteca nopții”, cu care am făcut nopți albe și din care recitesc din când în când; urmează să citesc nou-apăruta „Un cititor în pădurea din oglindă”. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum câțiva ani nu țineam cont de edituri, în sensul că nici nu mă uitam pe coperțile cărților de la ce edituri sunt (nu că nu cunoșteam editurile), pur și simplu le cumpăram sau le citeam. Prima dată când mi-a atras atenția o editură a fost când am împlinit 18 ani. Am primit de la fratele meu cartea lui Alan H. Cohen - Viața ca o țeapă, prima cartea pe care mi-a făcut-o cadou. Am fost atât de entuziasmată de gestul lui încât am citit cartea din scoarță-n scoarță, adică de la coperta I și până la ISBN și atunci am văzut că e de la Nemira și după am stat cu ochii pe editură și tot am mai citit-o.

    În bibliotecă mai ordonez cărțile și după edituri, așa că am un colțișor Nemira unde stau cărțile lui Alan H. Cohen, Muriel Barbery, Julian Barnes, etc. Plus că tocmai ce aștept un colet cu cărți de la Nemira, deci colțișorul se mărește!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cea mai memorabila intersectare a mea cu editura e seria "Cantec de gheata si foc", pe care am citit-o tradusa. Inca ma delectez cu ultimul volum publicat pentru ca am lasat sa treaca timp intre ele, sa mai variez. De fapt, prima carte din serie am castigat-o chiar la un concurs Nemira, scriind despre Micile ironii ale vietii de Thomas Hardy (inca-mi amintesc, desi au trecut ceva ani de atunci) si de acolo s-a pornit dependenta. :)

    Ma atrage destul de mult genul fantasy, iar pentru mine Nemira = SF & fantasy in Ro, pentru ca majoritatea cartilor din genul asta pe care le-am citit sunt publicate acolo. Ar fi o lista mai lunga, dar o sa mai scriu doar 3 din amintirile foarte placute: Jocul lui Ender, care m-a fermecat de-a dreptul pe cand eram adolescenta, Mana stanga a intunericului, care a fost prima care mi-a aratat ca da, si cartile SF pot fi atat de bune iar Ghidul autostopistului galactic ca poti face orice in genul asta, inclusiv sa fii foarte amuzant.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nemira mi-a facut cea mai magica bucurie, atunci cand am aflat ca va scoate Enciclopedia Craciunului. Am procurat-o si e o carte de noptiera pentru orice noapte din orice anotimp, caci contine istoria multor obiceiuri si simboluri ale Craciunului de peste tot din lume, iar eu, in calitate de iubitoare a magiei de Craciun mi-am vazut un vis implinit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cartile lui Stephen King si Julian Barnes sunt preferatele mele din cele aparute la editura Nemira.In perioada urmatoare vreau sa citesc si Jocurile foamei si Eleganta ariciului deoarece mi-au fost recomandate de mai multe persoane

    RăspundețiȘtergere
  8. Editura Nemira mi-a facut marea bucurie de a edita opera lui Julian Barnes iar colectia mi-am completat-o incet, incet in timpul facultatii la fiecare targ de carte. Barnes este unul din autorii mei favoriti iar colectia editata de Nemira imi bucura ochii si acum de fiecare data cand ma uit in biblioteca. Seria de autor Barnes n-a ramas insa singulara in colectie, ii tin de urat multe alte titluri :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Editura Nemira este una dintre editurile mele preferate nu doar pentru abundența de cărți și seriozitatea de care dă dovadă, ci și pentru că, cu ajutorul ei, am reușit să descopăr una dintre seriile care m-a făcut să mă îndrăgostesc și mai mult de dragoni. Atunci când m-am gândit să cumpăr primul volum din seria Temeraire, „Dragonul Maiestății Sale”, după ce l-am citit, nu doar că am rămas fără cuvinte, atât de mult încât timp de o săptămână nu am putut citi nimic, dar mi-am dat seama că m-am îndrăgostit și de editură. Apoi au urmat alte cărți de la ei, seria foarte cunoscută a lui Martin, „Sfârșitul copilăriei” și „Rendez-vous cu Rama” scrise de Clarke. Și să nu uit de „Furtună pe Windhaven”, scrisă de George R.R. Martin în colaborare cu Lisa Tuttle, una dintre cărțile preferate de anul trecut. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca primul contact cu Nemira a fost prin intermediul trilogiei Jocurile Foamei acum ceva timp cat inca mai eram un newbie in de-ale lecturii. Mi-au ajuns la suflet si rapid au fost urmate de cartile lui Stephen King si Game of Thrones. Acum printre preferatele mele de la editura sunt seria lui Julian Barnes, cartile lui Muriel Barbery și seriile SF ale lui Frank Herbert.

    RăspundețiȘtergere
  11. Prima carte pe care am citit-o de la editura Nemira a fost Gossip Girl. O împrumutasem de la biblioteca liceului și cum eram curioasă, am început să o citesc în timpul orei de engleză. Dar, profesoara nu prea a fost de acord cu decizia mea. Fix când acțiunea era mai palpitantă, mi-am auzit numele strigat și mi-am dat seama că fusesem prinsă. Dumneaei m-a certat și mi-a cerut să fiu atentă. Și eu am ascultat-o. Eram acolo, doar cu trupul. Mintea îmi era la acțiunea cărții. Seara respectivă știu că am sărit și peste masă pentru că îmi doream să aflu ce se mai întâmpla între personaje. De curând însă am citit seria Jocurile foamei . Am învățat multe din aventurile trăite de personaje și uneori am devenit una cu personajul principal, Katniss. O altă carte pe care am îndrăgit-o a fost Plan diabolic a Rodicăi Ojog Brașoveanu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Todor Anamaria24 mai 2016 la 21:23

    Nu îmi mai aduc aminte exact care a fost prima carte citită de la editura Nemira și nici când am auzit pentru prima dată de editură.
    Printre cărțile pe care le-am citit de la Nemira se află „Timpul dezarticulat“, „Ubik“, „Furnica electrică“ și „Omul din castelul înalt“ de Philip K. Dick, „Cartea cimitirului“ de Neil Gaiman, „Cimitirul animalelor“ și „Misery“ de Stephen King, „Odiseea spațială“ de Arthur C. Clarke, „Regina zăpezilor“ de Joan D. Vinge, „Viața ca o țeapă“ de Alan H. Cohen, „Jumătate de rege“ de Joe Abercrombie, „Jocul lui Ender“ de Orson Scott Card, „Împărțirea la zero“ de Ted Chiang, „Dune“ de Frank Herbert.
    Probabil mai sunt și altele, dar cele de sus sunt singurele care îmi vin acum în minte.

    Felicitări pentru blog, apropo!

    RăspundețiȘtergere
  13. Citesc de 30 de ani, nu-mi amintesc cartile de demult de la nemira...dar pot sa le enumar pe cele citite anul acesta: julian barnes- sentimentul unui sfarsit, niveluri de viata si puls, muriel barbery-eleganta ariciului. Ma asteapta pe lista de lectura cartile lui lev grossman si alte cateva romane ale lui barnes.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce-am citit in ultimul timp de la nemira: cartile lui julian barnes (sentimentul unui sfarsit, niveluri de viata, puls), muriel barbery (eleganta ariciului). Ma asteapta cartile lui lev grossman.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.