Articole pe Bookaholic (I)

duminică, 29 mai 2016


Poate că unii dintre voi au observat că, de la începutul anului, am început o colaborare cu Bookaholic. Pentru mine este o ocazie nemaipomenită de a scrie și alt gen de articole decât cele cu care eram obișnuită (ca, de exemplu, cronici de evenimente) și de a-mi pune un pic mintea la treabă pentru a găsi idei interesante. Deocamdată, am început o serie de articole pe tema „Bibliotecă de scriitor” și sper să-mi vină și alte idei, pentru că am observat că mă mobilizez un pic mai bine dacă știu că cineva așteaptă materialele, pe când cu blogul mă cam lălăi uneori. O altă parte bună este că, spre deosebire de fotografiile făcute pentru mine, care zac uitate prin calculator cu sutele (miile?), de data aceasta chiar le prelucrez pe cele selectate pentru articole, plus că le mai vede și altcineva în afară de mine. M-am gândit să adun ceea ce scriu pentru Bookaholic în câte o postare pe blog, așa, să fie toate articolele la un loc și să-mi dea avânt să scriu și altele. :)


Bibliotecă de scriitor: Cristina Andrei (link)




O listă cu cărți despre multiplele fațete ale iubirii (link)




Recenzie: „Porumbelul” de Patrick Süskind (link)




Bibliotecă de scriitor: Doina Ruști (link)




Matei Vișniec la FIPB și spectacolul „Cabaretul cuvintelor” (link)




O întâlnire cu Alessandro Baricco (link)




Poeții Kon Un și Yang Liang + poezie sonoră Dada (link)






7 comentarii

  1. Dragă dar și pe blog așteptăm materialele, tu ce crezi? Atîta doar că nu facem presiune :P

    Preferata mea e rubrica cu scriitori și biblioteci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau punem presiune? Mă rog :)

      Ștergere
    2. Cred că "punem". :))
      Ei, mă bucur să aud asta. :) Oricum, mi-am propus să scriu în primul rând pentru mine (pe blog), fără să mă cramponez de trafic, feedback și altele asemenea, care îmi pot diminua în cele din urmă plăcerea de a scrie pe blog.
      Am făcut o pauză cu rubrica "Bibliotecă de scriitor" - o combinație de lipsă de timp și de subiecți -, dar voi reveni la ea cât de curând, pentru că mi-e foarte dragă. :)

      Ștergere
  2. mult succes!cred ca putina varietate nu strica, chiar daca la baza este tot dorinta si pasiunea de a citi! in plus, pentru cei mai comozi (asa, ca mine), esti o sursa de mobilizare!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Iulia! Ideal ar fi să mă pot ocupa de toate - și de blog, și de colaborare, și de foto, plus ore de lectură (de care n-am mai avut parte în ultima vreme, pur și simplu n-am mai găsit timp de citit) și alte activități. Mie mi se pare că fac foarte puține lucruri într-o zi și îi invidiez (și admir) pe alții, care par mult mai eficienți decât mine. :))

      Ștergere
  3. Mi se pare o idee foarte buna, ca ai stras aici toate articolele, pentru ca eu le-am pierdut sirul (deși urmăresc Bookaholic pe facebook, doar un singur articol de-al tău mi-a apărut în newsfeed) așa ca nu știam ca erau defapt mai multe. Așa le am pe toate intr-un loc și le pot citit ușor, fără sa le caut prea mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Roxie, chiar mă întrebam dacă a avut rost să scriu postarea asta. Mă bucur că nu a fost redundantă. :)
      Eu distribui articolele pentru Bookaholic și pe pagina de Fb a blogului, dar nu ajung în news feed-ul tuturor. Facebook-ul ăsta funcționează într-un mod de neînțeles. :))

      Ștergere

Un produs Blogger.