Cărți faine, mai puțin cunoscute

joi, 7 decembrie 2017
Pentru cine se întreabă, poza e făcută acasă la Nora Iuga. :)

Pentru că am schimbat template-ul blogului și nu mai pot să pun foarte multe chestii în bara laterală, am hotărât să mut într-un articol lista cu cărți mai puțin cunoscute, care cred că merită să ajungă la mai mulți cititori. O să mai adaug și alte titluri, pe măsură ce le descopăr (le voi pune la început, ca să fie mai ușor de reperat). Pentru mai multe detalii, la fiecare carte există un link către cronica pe care am scris-o pe blog. 


8 comentarii

 1. Arată minunat! :) Ai muncit ceva să faci atâtea schimbări. :)))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc mult, Andreea! N-am mai ieșit din pijamale de trei zile. 😇 Și mai sunt multe detalii de rezolvat, dar țin mai degrabă de aspectul postărilor, deci o să fie de muncă cel puțin o lună de acum încolo, ca să arate totul bine. Sunt maniacă în privința detaliilor. 😅

   Ștergere
 2. Da, e foarte faină noua temă, chiar așteptam o ocazie să-ți spun. Plus că mă bucur că de pe lista aia am citit și eu cîteva, Gould's Book of Fish clar la recomandarea ta am cumpărat-o. Eu care încă nu disting bine între ele nici fructele de mare, mă bucur că e cu poze pentru fiecare pește în parte :)).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tiii, mă bucur că-ți place, L.! 😄
   Ha, dar ce ediție ai tu? Că a mea n-a avut poze cu pești...

   Ștergere
 3. Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc pentru feedback, Oana! Mă bucur că îți place. 😊 Și eu sunt foarte încântată, deși, în loc să scriu despre cărțile citite, în ultima vreme mă ocup numai de partea tehnică. :))

   Ștergere
 4. Va urmareec de ceva timp si da , arata foarte bine blog ul. Felicitari pentru noul look. In principiu, va scriu sa va multumesc ca ati adus in prim plan cartea lui Ihsan Oktay Anar, e absolut geniala , sunt la pagina 200 si nu vreau sa se termine vreodata. Ceva in stilul asta se mai gaseste ?(Pamuk oare?)I'm a sucker for istorico -mistic, alchimie ,cunoastere in evul mediu si perioadele urmatoare. Din cate am vazut alta carte a lui nu a mai fost tradusa. Pana una alta recomand eu doua carti care nu sunt chiar pe aceeasi lungime de unda ,dar au o atmosfera speciala/asemanatoare - Laur de Vodolazkin si Piatra filozofala - Yourcenar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Paul, te-aș ruga să vorbim la per tu. :)
   Mă bucur că ai început cartea lui Anar și că îți place atât de mult! Îți recomand și „Nostalgia” lui Cărtărescu, are o atmosferă asemănătoare (sau „Orbitor. Aripa stângă”). Altceva nu-mi vine în minte acum – oricum, cărțile de genul acesta sunt destul de rare sau poate că n-am citit eu destule. Oarecum similar ar fi și „Manuscrisul găsit la Saragosa”, de Jan Potocki, pe care l-am început prin ianuarie, dar m-am tot lălăit cu lectura și încă nu l-am terminat.
   Mulțumesc pentru recomandări, uite că n-am citit „Laur”, mă tot învârt în jurul lui. De Yourcenar am alte două cărți în bibliotecă, dar pe asta nu – o voi lua la un moment dat.

   Ștergere

Un produs Blogger.